chrome firefox opera safari iexplorer

Українську міліцію хочуть переназвати й переодягнути. ФОТО

03 липня 2012 о 15:28

Народні депутати від Партії регіонів пропонують перейменувати українську міліцію в поліцію, і вже підготували не тільки текст законопроекту, а й форму для майбутніх поліцейських.

Обгрунтовуючи необхідність перейменування міліції в поліцію, автори законопроекту «Про поліцію» вказують, що слово «міліція» означає нерегулярні збройні формування, які використовуються в тому числі і для підтримки громадського порядку під час революційних перетворень у державі.

Міліція, наголошується в презентації, саме і була створена як виконавчий орган з охорони революційного громадського порядку в 1917 році.

Фото liga.net

У той же час, слово «поліція» означає систему державних служб і органів, які виконують на професійній основі функції з охорони громадського порядку і боротьбі із злочинністю.

Проект закону «Про поліцію» підготовлений народними депутатами Василем Грицаком та Валерієм Коновалюком і зареєстрований у Верховній Раді під номером 10688.

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути