chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові відкриють фан-зону української мови

07 липня 2012 о 09:28

Об’єднана опозиція має намір відкрити фан-зону української мови у центрі Львова на тому місці, де до цього розташовувалася офіційна фан-зона чемпіонату Європи по футболу 2012 року, повідомляє обласна організація партії Всеукраїнське об’єднання Батьківщина.

"На площі біля пам’ятника Шевченку Об’єднана опозиція вже встановила близько двадцяти наметів. Тут у режимі нон-стоп проходитимуть заходи на підтримку української мови, координація дій, роз’яснювальна робота серед населення, а також просвітницькі акції. Зокрема, зі свого боку ми почнемо акцію з символічною назвою Мова — серце Батьківщини, — зазначається в повідомленні.

Крім того, тут проходитимуть акції протесту проти ухвалення закону про мовну політику і флеш-моби на підтримку української мови.

Як повідомлялося сьогодні, 6 липня, львівські громадські активісти, протестуючи проти мовного закону, заклеювали стрічкою роти пам’ятникам видатним українцям.

Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути