chrome firefox opera safari iexplorer

Бджолине дзижчання лікує від недугів серцево-судинної, дихальної та нервової систем

16 липня 2012 о 09:46

Донецький пасічник Анатолій Цопа лікує людей — бджолиним дзижчанням. Для підсилення ефекту гудіння рою — чоловік створив спеціальну конструкцію – акустичну барокамеру. Оздоровчі вібрації, десятків тисяч комах, вважає бджоляр, здатні порятувати від недугів серцево-судинної, дихальної та нервової систем.

На відміну від звичайних пасік, на цій – мед не збирають. Бо джоли тут — лікують своїм дзижчанням. І що голосніше вони гудуть, то краще для пацієнтів, каже власник пасіки. Послухати оздоровчі мелодії щодня приїздять по кількадесят хворих.

Метод вуликотерапії — не новий. Але донецький пасічник уперше посилив лікувальний звуковий ефект у сотні разів — за допомогою акустичної барокамери. До того ж, зібрав там рекордну кількість бджіл — понад 70 кілограмів.

Юлія Божко, 5 канал: «Лікувальна мелодія лунає знизу. Тут під барокамерою встановлено три вулики. В кожному щонайменше 50 тисяч бджіл. Людину від них розділяє дерев’яне перекриття з липи у 12 міліметрів завтовшки».

Усередині барокамери людина відчуває кожне коливання рою. Пасічник каже — бджоли діагностують хворобу і підбирають такі частоти, що можуть вплинути на недужі органи.

Медики вже оцінили цей метод. І планують використати його як альтернативу магнітно-резонансної терапії.

Лікування в бджолиних барокамерах — безкоштовне. Щоправда, триває лише в теплу пору року. Узимку — бджоли відпочиватимуть у вуликах.

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути