chrome firefox opera safari iexplorer

Розклад руху київського метрополітену зміниться у вересні

16 липня 2012 о 17:05

Метрополітен провів капітальний та поточний ремонти 90 вагонів. Крім того, відремонтовано 7 ескалаторів, замінено 419 дефектних перевідних брусів, виконано поточний ремонт 17 стрілкових електроприводів.

Як йдеться в повідомленні метрополітену, на об'єктах проводять роботи з підготовки службово-виробничих приміщень, коригують графіки роботи освітлення, опалення для забезпечення належних пасажирських перевезень у осінньо-зимовий період 2012—2013 років.

Зимовий графік руху поїздів метрополітен введе з 3 вересня. Зараз фахівці коригують оперативні плани для боротьби зі снігопадами, які передбачають порядок, терміни, послідовність і засоби очистки від снігу колій, стрілочних переводів та прилеглих станцій.

Також визначаються місця складування снігу на промислових майданчиках електродепо. Ведуться переговори з районними дорожньо-експлуатаційними управліннями Києва про відведення місць для складування снігу на звалищі міста.

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути