chrome firefox opera safari iexplorer

Табачник запевняє, що не збирався скасовувати пільги для української книги

18 липня 2012 о 14:24

Жоден орган центральної виконавчої влади не готував документів і не вносив пропозиції щодо скасування пільг для української книги. Про це після засідання уряду розповів журналістам міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, передає кореспондент УНН.

За словами Д.Табачника, скасування пільг українській книжці ініціював колишній голова Спілки письменників України. «Я вперше в історії людства бачу людину, яка називає себе письменником і пише, щоб анулювали пільги на друкування книги, немає значення якою мовою», – сказав Д.Табачник.

Він зауважив, що це абсолюнто неправильне рішення. Міністр також нагадав, що пільги українській книзі були введені у 2003 році.

«За перші два роки реалізації цього законопроекту чисельність тиражів і кількість назв дуже суттєво зросла – на десятки мільйонів. Тому, на мою думку, пільги для національного книговидання треба пролонгувати та зберігати», – додав Д.Табачник.

Він зауважив, що поки ніхто з центральних органів виконавчої влади подібної пропозиції не готував, не розробляв і не вносив, такого документу немає.

Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути