chrome firefox opera safari iexplorer

До кінця року в Києві відкриють дві нові станції метро

24 липня 2012 о 09:35

Будівництво станцій метрополітену Іподром і Теремки Куренівсько-Червоноармійської лінії метро буде завершено в Голосіївському районі у жовтні (на цей місяць призначені парламентські вибори) і до кінця 2012 року відповідно. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров у понеділок в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

«Повірте, дуже важко будувати метро. 100 млн. грн. кожен місяць треба виділяти на будівництво метро... Але поставили перед собою завдання в жовтні здачу станції Виставковий центр і кінець року — станції Одеська площа», — зазначив глава уряду.

Він висловив упевненість в тому, що відкриття ділянки метрополітену від Виставкового центру до Одеської площі відкриє перспективи для розвитку Голосіївського району.

Нагадаємо, в загальній сукупності до 2025 року в столиці планують побудувати 30 станцій метрополітену. Щойно завершиться будівництво Іподрому та Теремків, прийде черга довгобуду — станцій Львівська брама та гілки на Троєщину, причому ці роботи обіцяють закінчити до 2015-го року.

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути