chrome firefox opera safari iexplorer

На спільному цвинтарі перепоховали бійців дивізії «Галичина». ФОТО

24 липня 2012 о 10:22

На військовому цвинтарі між селами Ясенівці й Червоне Золочівського району Львівщини відбулося перепоховання трьох вояків дивізії «Галичина».

Про це ІП повідомили в історичному клубі «Холодний Яр».

Заходи були організовані до 68-ої річниці Бродівського котла, коли в оточення частин Першого українського фронту потрапили підрозділи Вермахту і дивізії СС «Галичина».

Організатори заходів — Галицьке братство колишніх вояків 1-ї УД УНА і Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять».

Нагадаємо, влітку 2011 року на цьому спільному для всіх учасників Другої світової військовому кладовищі відбулося перепоховання останків загиблих вояків німецького Вермахту, радянської Червоної Армії та української дивізії «Галичина».

Останній бій Бродівського котла відбувся 22 липня 1944 року між селами Червоне (Лядське) та Ясенівці.

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути