chrome firefox opera safari iexplorer

Киян запрошують на виставку квітів «Мелодії українських казок»

31 липня 2012 о 11:08
Щорічна виставка на схилах Дніпра під назвою «Мелодії українських казок» порадує відвідувачів квітковими фольклорними композиціями
C 24 серпня по 9 вересня 2012 року в Печерському ландшафтному парку (Співоче поле) відбудеться щорічна міська виставка квітів. Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ в прес-службі Київзеленбуд, тематикою цьогорічної виставки стануть українські народні казки.

Флористи висадять об'ємно-просторові композиції з квітів, такі як «Ходить гарбуз по городу», «Казка про жар-птицю і вовка», «Колосок» та ілюстрації до багатьох інших українських народних казок. Квіти для композицій вибрані найрізноманітніші — від звичайних однорічних рослин, таких як агератум, тагетис, бегонія, петунія, альтернатера, цинерарія, колеус, до багаторічних і зрізаних квітів, які спеціально будуть вирощені для цієї виставки.

Загальна площа квіткових композицій складе близько 2500 м. кв., висаджено близько 300 тисяч кольорів.

Також на території парку проходитиме виставка-ярмарок декоративних рослин, квітів і сувенірних товарів, сотні господарств та майстрів привезуть свої вироби з усією України.

Нагадаємо, цього року на території парку вже відбулися дві виставки квітів — друга щорічна виставка тюльпанів і виставка, приурочена до Євро-2012.

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути