chrome firefox opera safari iexplorer

Восени в Україні відновиться продаж землі

22 серпня 2012 о 17:26

В Україні набули чинності зміни Земельного кодексу України щодо порядку проведення земельних торгів у формі аукціону

Як повідомляють «Коментарі», зміни внесені в кодекс законом № 5077-VI.

Зокрема, закон встановлює, що земельні торги проводяться у формі аукціону, за результатами проведення якого укладається договір купівлі-продажу, оренди земельної ділянки з учасником земельних торгів, який запропонував найвищу ціну за земельну ділянку або більш високу плату за користування нею, зафіксовану під час проведення земельних торгів.

Закон також передбачає, що продаж земельних ділянок державної чи комунальної власності або прав на них має здійснюватися виключно на земельних торгах.

Крім того, продаж земельних ділянок приватної власності або прав на них на земельних торгах може регулюватися положеннями чинного Земельного кодексу, якщо інше не передбачено законом.

Відповідно до закону, укладений договір купівлі-продажу земельної ділянки нотаріально посвідчується, а право на земельну ділянку, придбане за результатами проведення аукціону, підлягає державній реєстрації в порядку, визначеному законом.

Таким чином, прийнятий закон дозволить розблокувати проведення земельних аукціонів, сприятиме наповненню бюджетів усіх рівнів, дозволить власнику землі бути впевненим, що земельну ділянку у нього не заберуть ні через суд, ні через прокуратуру.

Порядок проведення аукціонів буде затверджувати Кабінет Міністрів України.

Розділи: Суспільство

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути