chrome firefox opera safari iexplorer

Медики підозрюють сибірку у майже півсотні запорожців

23 серпня 2012 о 09:25

Уже у 36-ти запоріжців підозрюють сибірку. Десять людей звернулися до медиків за останню добу. Усі отримують профілактичне лікування, повідомляє кореспондент ТСН.

Про небезпечне захворювання стало відомо тиждень тому, коли на Мелітопільщині в одному з приватних господарств загинула корова.

Господарі, не дочекавшись аналізів ветеринарної служби, пустили м'ясо тварини на продаж. Згодом стало відомо про те, що в ньому виявлений збудник сибірки.

Зараз село Вознесенка на суворому карантині. Щоправда, епідеміологи наголошують – про діагностування сибірки в людей не йдеться.

«Ведеться медичне спостереження, двічі в день термометрія, особи, які перебували в безпосередньому контакті, такі, як, припустимо, м'ясник, вони перебувають в ізоляторі і приймають профілактичне лікування. Хочу звернути увагу, що діагнозу „сибірська виразка“ у людей в Запорізькій області не поставлено», — наголосив головний державний санітарний лікар Запорізької області Анатолій Севальнєв.

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути