chrome firefox opera safari iexplorer

В Івано-Франківську сьогодні відзначать 156-у річницю від Дня народження І.Франка

27 серпня 2012 о 09:21

В Івано-Франківську 27 серпня відзначатимуть 156-у річницю від народження видатного українського письменника, поета, публіциста, громадського і політичного діяча Івана Франка. Про цеУНН повідомили у міськвиконкомі.

Зокрема, о 12:00 відбудеться урочисте віче біля пам’ятника І.Франку на вул.Незалежності, а о 17:00 у центральному Народному домі – урочиста академія з нагоди ювілею письменника.

З 11:00 біля пам’ятника І.Франкові проходитимуть загальноміські читання «Учні міста — Каменяреві», у міській бібліотеці №13 — книжкова виставка  «Іван Франко – поет національної честі», а у бібліотеці №4 – казкова перерва"Іван Франко — дітям".

Як повідомляв УНН, на Прикарпатті триває свято Франкової ліричної поезії.

Нагадаємо, 9 листопада 1962 року місто Станіслав з нагоди 300-річчя з дня отримання Магдебурзького права було перейменовано у Івано-Франківськ на честь І.Франка, який неодноразово тут бував і читав свої твори.

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути