chrome firefox opera safari iexplorer

Полтавою почала курсувати «Полтавська галушка»

30 серпня 2012 о 15:25

«Полтавська галушка» — саме так називається екскурсійний автобус, який віднедавна почав курсувати обласним центром. Подорожуючи ним, можна побачити і дізнатися чимало цікавого про місто.

Автобус вирушає на оглядову екскурсію з Корпусного парку щодня двічі на добу: о 12-й та 14-й годині, але організатори не виключають і додаткових рейсів. Загалом же прогулянка триває до двох годин.

Аби туристи не нудьгували, споглядаючи полтавські пам’ятки, в автобусі можна одночасно наминати галушки чи сирники, адже транспортний засіб цілком відповідає своїй назві: це своєрідне кафе на колесах.

— Багато подорожуючи світом, я мимоволі звертала увагу на те, як добре розвинена там туристична інфраструктура, — розповідає керівник проекту Тетяна Собакар. — На жаль, нам до них далеко, але наш проект є ще одним кроком до цього. От і з’явилася ідея саме в такому форматі представити все, що є найкращого в Полтаві, поєднавши це з нашим кулінарним брендом — галушкою.

У автобусі 48 місць, а подорож у ньому, звісно ж, не безплатна — це цілком комерційний проект: квиток коштує 55 гривень, порція галушок з чаєм чи сирників обійдеться ще у 20 гривень, можна замовити й морозиво чи каву...

Тож місцевий люд до «галушкових» подорожей не дуже охочий. Ну а для туристів це, як тепер кажуть, родзинка. Втім, бажаючих теж не так багато, бо й «засиллям» туристів Полтава, на жаль, похвалитися не може.

До речі, донедавна у місті курсував комунальний «Екскурсійний автобус», який запустили ще 2009 року — напередодні відзначення 300-річчя Полтавської битви, коли у місті спостерігалося деяке пожвавлення туризму. О

днак за винятком того короткого періоду проект загалом приносив... одні лише збитки. Адже «автономно» туристи приїздять до Полтави не так часто.

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути