chrome firefox opera safari iexplorer

На Волині знайдено скарб Володимира Великого

03 вересня 2012 о 16:20

У місті Володимир-Волинський на Волині при підготовці приміщення гімназії №4 до навчального року будівельники виявили 14 предметів, які можуть належати до епохи Володимира Красне Сонечко.

Як повідомив речник ДП «Волинські стародавності» Олександр Булига, скарб сильно пошкоджений, тому він потребує негайної реставрації, передає «Радіо Свобода».

Серед знайдених предметів — срібна шийна гривня, пластинчастий і кручений браслети, скроневі кільця «київського» типу, колти, хрестики та намисто.

Приміром, скроневі кільця датуються XI — першою половиною XIII століття.

Зараз на місці виявлення знахідки триває робота вчених. На час проведення розкопок територію ділянки в центрі міста захистять від будь-яких земляних робіт і будівництва.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути