chrome firefox opera safari iexplorer

В Одесі презентували провідні українські православні журнали

10 вересня 2012 о 16:25

В Одесі 7-8 вересня відбувся III Всеукраїнський фестиваль православних журналів «Сімейні читання». Як повідомляє кореспондент УНІАН, у фестивалі взяли участь провідні українські православні видання: журнал для сімейного читання «Прізвище», молодіжний журнал «Отрок.ua», журнал для тих, хто сумнівається «Фома в Україні», жіночий журнал «Самарянка», дитячі журнали «Крапельки» і «Шишкін ліс».

Організатори фестивалю вибрали Одесу як презентаційну площадку для ознайомлення читачів із православною періодикою.

«Фестиваль« Сімейні читання »створений для популяризації православних сімейних журналів — якісної поліграфії, яка містить проповідь традиційних християнських цінностей», — кажуть організатори.

В рамках проекту, 7 вересня, презентація православних журналів відбулася в Національній юридичній академії України.
Про своїх проектах розповіли головний редактор сімейного журналу «Фамилия» — співзасновника фестивалю Наталя Горошкова, головний редактор журналу «Фома в Україні» Антон Нікітін, автори видань протоієрей Олег Кожушний і ігумен Валеріан (Головченко).

Також в рамках фестивалю виступив спеціальний гість «Сімейних читань» протоієрей Димитрій Смирнов.
Фестивальний день 8 вересня розпочався із богослужіння з нагоди престольного свята у храмі святих мучеників Адріана і Наталії на Французькому бульварі. У цей день Православна Церква згадувала святих мучеників Адріана і Наталію — покровителів шлюбу.

Божественну літургію очолили голова Синодального відділу УПЦ у справах молоді єпископ Обухівський Іона і вікарій Одеської єпархії єпископ Білгород-Дністровський Алексій.

Після богослужіння відбулося основний захід фестивальної програми — презентація журналів, виступи дитячих колективів та спілкування з видавцями в Свято-Андріївському обійсті. На вулиці, біля входу в подвір'я, була організована ярмарок православних видань-учасників фестивалю.

Як повідомляв УНІАН, перший фестиваль «Сімейні читання» відбувся в лютому цього року у Вінниці, а другий в Севастополі в травні.

Основне завдання всеукраїнського фестивалю «Сімейні читання» — представити в регіонах провідні вітчизняні православні журнали.

Учасниками фестивалю можуть стати видання, тематика яких спрямована на популяризацію сімейних цінностей і зміцнення статусу традиційної сім'ї у суспільстві, а також видання, включені координаційною радою Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ у перелік ЗМІ, рекомендованих до розповсюдження в храмах і монастирях УПЦ.

Проект здійснюється під керівництвом єпископа Обухівського Іони (Черепанова), голови Синодального відділу УПЦ у справах молоді.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути