chrome firefox opera safari iexplorer

Мінздоров’я неефективно використало майже 40 мільйонів гривень

10 вересня 2012 о 16:32

Рахункова палата встановила неефективне використання 38,5 млн гривень із бюджету при закупівлі устаткування для медустанов у трьох областях.

Про це повідомляє прес-служба Рахункової палати, передає «Інтерфакс-Україна».

«Колегія Рахункової палати розглянула звіт про результати аудиту ефективності використання коштів субвенцій із державного бюджету на придбання видаткових матеріалів і медичного обладнання для закладів охорони здоров'я Полтавської, Сумській і Харківської областей», — говориться в повідомленні.

Колегія «дійшла висновку, що Міністерство охорони здоров'я й управління охорони здоров’я облдержадміністрацій названих областей у 2010—2011 роках не забезпечили належного управління коштами, що призвело до неефективного використання 38,5 млн грн (41% від загального обсягу спрямованих ресурсів)».

Згідно з повідомленням, Мінздоров’я і обласні управління охорони здоров’я Полтавської, Сумської, Харківської областей недостатньо обґрунтовано визначали у 2010—2011 роках потребу у видах видаткових матеріалів і обсягах їх закупівлі, а також їх пропорційний розподіл між медичними установами.

«У результаті, з одного боку, не задоволені потреби низки закладів охорони здоров'я в заявлених найменуваннях і обсягах видаткових матеріалів, з іншого боку – створені значні наднормативні запаси видаткових матеріалів (у Полтавській – на 2,6 млн грн, Сумській – 3,9 млн грн, Харківської області – 10,3 млн грн)», — повідомляє прес-служба.

У результаті аудиту встановлено, що в лікарнях Харківської області протягом півроку не використовується закуплене у 2011 році за кошти держбюджету рентгенівське обладнання вартістю 8,2 млн грн, оскільки постачальник не провів пусконалагоджувальні роботи.

У зв'язку з цим, за даними Рахункової палати, 30 тис відвідувачів 11 медустанов не змогли пройти рентген-обстеження на цьому апараті.

У прес-релізі повідомляється, що більше 6 місяців не розподіляються між закладами охорони здоров'я два апарати ультразвукової діагностики вартістю 0,6 млн грн.

Також не використовуються 4 пересувних кабінети флюорографії загальною вартістю 5 млн грн (придбане устаткування не зареєстроване в органах ДАІ) і рентгенівський комплекс вартістю 0,7 млн грн, переданий районній лікарні селища Двурічна замість Харківської міської дитячої поліклініки №14.

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути