chrome firefox opera safari iexplorer

Новим директором столичного зоопарку стане колишній директор Євгеній Кирилюк

26 вересня 2012 о 13:31

Новим директором столичного зоопарку стане Євгеній Кирилюк, який очолював підприємство у 1998—2006 роках.

Про це пише «Комерсант-Україна».

Кирилюк відзначив, що пропозицію очолити столичний зоопарк отримав від «керівництва міста» і відразу пообіцяв поповнити колекцію тварин і благоустроїти територію зоопарку.

«Повідомити про свій повноцінний план дій як керівника зоопарку я поки не можу, однак уже зараз зрозуміло, що в першу чергу необхідно зайнятися поповненням колекції тварин, обновити матеріально-технічну базу, завести нові цікаві види тварин і благоустроїти вольєри», — сказав Кирилюк.

Разом з тим громадські активісти й захисники тварин вважаються, що призначення Кирилюка не покращить ситуацію в зоопарку, де в останні роки масово гинули звірі.

«Ні Толстоухов, ні Кирилюк не дотримувалися європейських стандартів утримання тварин, через що вони здихали, як мухи. Будь-яке керівництво зоопарку цікавлять тільки корупційні схеми. Ідеальним варіантом було б призначення тимчасовим керуючим зоопарком представника Європейської асоціації зоопарків і акваріумів»,— відзначила директор товариства захисту тварин SOS Тамара Тарнавська.

Як повідомлялося раніше, з посади директора звіринцю звільнився Олексій Толстоухов. За його словами, заяву за власним бажанням він написав ще 21 вересня.

При цьому Толстоухов відмовився назвати причини звільнення.

Толстоухов був призначений директором у жовтні 2010 року. Кадрову ротацію пов'язували з тим, що в зоопарку, який очолювала Світлана Берзіна, упродовж декількох місяців умерли самка бізона, індійський слон, верблюдиця та низка інших, більш дрібних тварин.

Втім, після призначення Толстоухова скандали із загибеллю звірів продовжилися, зокрема в зоопарку вмерли два олені, уссурійський ведмідь і зебра.

У 2005 році Генпрокуратура порушила кримінальну справу відносно керівництва зоопарку та КМДА за фактом незаконної оренди землі на території звіринцю. Тоді перевірка встановила, що держава недоодержала прибуток у вигляді податку на землю.