chrome firefox opera safari iexplorer

Цього року новорічна ялинка обійдеться українцям в середньому у 50 грн

06 грудня 2012 о 13:11

У цьому році середня вартість новорічної ялинки в Україні складе 50 грн. Про це повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів Віктор Сівець.

«Ми плануємо, що в цьому році середня ціна ялинки буде 50 гривень», — повідомив він.

Сівець також зазначив, що в минулому році середня вартість ялинки напередодні новорічних свят складала 45 грн. За його словами, збільшення середньої ціни на новорічні ялинки зумовлено зростанням заробітної плати працівників лісових господарств, а також зростанням цін на паливно-мастильні матеріали.

Також Сівець заявив, що Держлісресурсів планує реалізувати в цьому році мільйон новорічних ялинок.

«Підвідомчі підприємства Держлісресурсів можуть у грудні 2012 року постачити для реалізації приблизно один мільйон новорічних ялинок. Цей ринок становить приблизно мільйон, ну максимум 1,5 млн ялинок, більше наші громадяни не купують», — повідомив він.

За його словами, у 2011 році Держлісресурсів реалізувало 735 тис новорічних ялинок, ще приблизно 200 тис ялинок реалізували інші лісокористувачі. На середню суму 32,619 млн гривень.

Нагадаємо, що в Києві новорічні ялинки почнуть продавати вже 15 грудня.

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути