chrome firefox opera safari iexplorer

У Дніпродзержинську з'явиться 12-метрова композиція Голгофа

18 січня 2013 о 16:15

У Дніпродзержинську за ідеєю місцевого духовенства на Соборній площі буде встановлена 12-метрова скульптурна композиція під назвою Голгофа, пише газета Сегодня.

Варто зазначити, що будівництво почалося вже минулої середи, 10 січня. У центрі композиції задумано створення чотириметрової скульптури розп'яття Ісуса Христа. Також поруч зі скульптурою буде побудовано адміністративний корпус єпархії, будинок правління, а також недільну школу та Свято-Миколаївський кафедральний собор.

Як повідомлялося 15 січня, у Тернопільській області почали збір підписів проти приватизації Почаївської лаври. Нагадаємо, в жовтні 2011 року народний депутат від НУ-НС Тарас Стецьків заявив, що можуть бути спроби приватизувати будівлі Свято-Успенської Почаївської лаври (Почаїв, Тернопільська область). Тоді у Верховній Раді зареєстрували законопроект Про перелік пам'яток культурної спадщини, які не підлягають приватизації (щодо виключення з переліку будов Почаївської лаври).

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути