chrome firefox opera safari iexplorer

Столична влада відклала відкриття станції метро «Теремки» на 3 місяці

29 січня 2013 о 17:00

Введення в експлуатацію станції метро «Теремки» можуть відкласти до Дня Незалежності. Головна причина — фінансування. Про це розповів голова КМДА Олександр Попов в ефірі телеканалу «Київ», передає УНН.

«Дуже важливі питання — обсяг і час фінансування. У нас є два варіанти щодо введення стації в експлуатацію. Перший, який був для нас особливо приємним, це подарунок Києву до Дня міста вже повністю працюючої не тільки станції, а всієї лінії. І другий варіант — це може бути, наприклад, День Незалежності. Це реальні дати, і ми все робимо для того, уряд нам в цьому допомагає, щоб ми могли профінансувати в повному обсязі даний проект», — зазначив він.

О.Попов зазначив, що будівництво однієї станції і прокладка 1200 метрів самої колії на сьогоднішній день коштує близько 800 мільйонів гривень.

«Розумієте, що це дуже немало. З іншого боку, цей рік буде історичний. Я переконаний, що ми почнемо в другій половині року будівництво четвертої гілки метрополітену, тобто метро на Троєщину. І ще є амбіція, щоб ми почали будівництво „Львівської брами“. Я вже говорив про те, що будівництво цього виходу займе мінімум близько 2 років. Крім того, ми починаємо розробляти проектну документацію для метро на Виноградар, і плануємо деякі інші напрямки. Я думаю, що цей рік буде для розвитку метрополітену дуже цікавим», — упевнений глава міста.

Нагадаємо, раніше О.Попов висловлював сподівання, що станцію метро «Теремки» буде відкрито до Дня Києва — 24-26 травня.

Розділи: Суспільство