chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні своє 82-річчя святкує народний художник України Володимир Микита

01 лютого 2013 о 15:51

Народний депутат України Микола Томенко, перебуваючи сьогодні в Ужгороді, зустрівся та привітав з днем народження народного художника України, члена Академії мистецтв, лауреата Національної премії України імені Т. Шевченка Володимира Васильовича Микиту.

Він — геніальний художник, творчість якого визнана і цінується не лише в Україні.

Володимир Микита — почесний учасник кількох десятків державних художніх виставках в Україні та за кордоном. Його твори — окраси не лише вітчизняних художніх музеїв та приватних колекцій, а і музеїв Росії, Литви, Словаччини, Німеччини, Угорщини тощо.

Бажаємо імениннику міцного здоров"я, натхнення, нових робіт та визнання!

З детальною біографією, роботами, планами та інтерв"ю Володимира Микити можна ознайомитись на його персональному сайті www.mykyta.com.ua

«Рідна країна»

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути