chrome firefox opera safari iexplorer

Український виш потрапив до найавторитетнішого світового рейтингу ВНЗ

25 лютого 2013 о 10:33

За результатами найбільшого та найавторитетнішого рейтингу Ranking web of universities серед вишів України Національний університет «Острозька академія» за останні півроку піднявся на 19 позицій. Зараз він посідає 38 місце. Серед вищих навчальних закладів світу за шість місяців наш університет піднявся на 2 000 позицій.

Повідомляє сайт Острозької академії.

У рейтингу електронних репозитаріїв (Ranking web of repositories) Наукова бібліотека Острозької академії наразі десята (до слова, дев’ята — Києво-Могилянська академія, восьмий — Харківський національний університет імені В. Каразіна).

У рейтингу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Острозька академія посіла сьоме місце серед класичних університетів України.

Проект Ranking web of universities намагається всіляко сприяти ініціативам відкритого доступу до наукових і культурних напрацювань вищих навчальних закладів. Публікація рейтингів є одним із найпотужніших і найефективніших інструментів для консолідації та популяризації у суспільстві різних процесів і змін в наукових колах.

Розділи: Новини освіти

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути