chrome firefox opera safari iexplorer

У «Мамаєвій Слободі» святкуватимуть козацьку Масляну

14 березня 2013 о 14:30

На вихідних, 16-17 березня, у козацькому селищі «Мамаєва Слобода» (Київ, вул. М.Донця,2) будуть відроджені традиції давнього свята Масляної (Колодія), головною стравою якого були вареники з сиром.

У суботу, 16 березня, засновник Фонду «Рідна країна» Микола Томенко разом з відомим гуртом ВІА «Кобза» долучаться до народних гулянь.

Також Фонд нагородить переможців народних конкурсів та командних змагань на найшвидше поїдання українських вареників із сиром та російських «блінов».

Дружні змагання відбудуться на слобідському ярмарковому майдані під козацьким гаслом: «Вареники чи Бліни»?

Початок заходів о 12-00.

«Рідна країна»

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути