chrome firefox opera safari iexplorer

Україна забов’язана реагувати на антиукраїнські висловлювання на російському телебаченні

15 квітня 2013 о 17:19

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко направив листа Міністру закордонних справ України з вимогою відреагувати на черговий випадок антиукраїнських висловлювань у російських засобах масової інформації. Про це повідомляє його прес-служба.

«Лише нещодавно вщух конфлікт з хамськими висловлюваннями журналістів Оренбургського телеканалу по відношенню до Тараса Шевченка зокрема та українського народу загалом, як ми отримали новий приклад», – сказав Голова Комітету.

Він поінформував, що нещодавно в ефірі російського «Первого канала» в програмі «Смак» ведучий «пожартував», що «порубил зелень, как красный комиссар жителей украинской деревни» (ВІДЕО).

За словами Миколи Томенка, ганебність ситуації полягає ще й в тому, що цей ведучий  не просто частий гість в Україні, а й, як модно у нас казати, відомий російський заробітчанин на українському телебаченні, який дуже часто працює для українських каналів і тому він належним чином «подякував» їхнім власникам, які радо його запрошують, за гостинність.

«Варто нагадати, що подібна історія у нас не перша. Під час Євро-2012 спортивним коментатором на одному із українських каналів був журналіст, який взагалі не визнає українців як націю та Україну як незалежну державу», – наголосив Микола Томенко.

На думку Голови Комітету, МЗС не повинно чекати відповідного до нього звернення для того, щоб відреагувати на такі відверто хамські антиукраїнські речі, що відбуваються на російському телебаченні.

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути