chrome firefox opera safari iexplorer

Українське кіно номінували на приз Європейської кіноакадемії

17 червня 2013 о 17:22

Українська короткометражка «Ядерні відходи» Мирослава Слабошпитського стала номінантом на Приз Європейської кіноакадемії.

Фільм обрали представники міжнародного незалежного журі.

«Журі оцінило сильне авторське порівняння ставлення до ядерних відходів та змарнованого людського життя. Це прекрасний опис ядерного порядку, його впливу на життя і навпаки. Він показує місце, де більше немає діалогу», — описують фільм українського режисера на сайті фестивалю.

«Ядерні відходи» — камерна історія про чоловіка і жінку, які працюють у зоні відчуження. Фільм входить до складу альманаху «Україна, Гудбай», що стартував у листопаді минулого року в кінотеатрах України.
Найближчим часом «Ядерні відходи» можна буде подивитися в національному конкурсі Одеського Міжнародного Кінофестивалю.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути