chrome firefox opera safari iexplorer

У київському метро хочуть встановити захисні стіни від самогубців

04 липня 2013 о 13:55

Київська влада планує перейняти досвід деяких зарубіжних країн у боротьбі з нещасними випадками у метрополітені і встановити на станціях захисні загородження.

«Ми зараз прораховуємо можливість встановлення у Києві прозорих загороджень з оргскла, які відчинялися б одночасно з дверима поїзда. Такі огорожі встановлені у більшості європейських країн, і я сподіваюся, що незабаром будуть і у нас», — розповів «Комсомольській правді в Україні» заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

За його словами, зараз обмеженість бюджету Києва не дозволяє встановити загородження своїми силами, тому фінансування пропонують перекласти на рекламодавців, які замовляють послуги у метрополітену.

«Зацікавити рекламодавця нескладно. Обговорюється наступна версія: люди, які очікують поїзди на пероні, могли б дивитися рекламні ролики на телевізорах, розташованих на цих же загородженнях. Все вигідно», — зазначив чиновник.

Нагадаємо, вранці 17 червня на станції метро «Шулявська» чоловік помер, стрибнувши на рейки. Рятувальники намагалися звільнити його з-під поїзда протягом майже години, однак врятувати людину не вдалося. Через НП рух на червоній гілці метро було зупинено протягом 40 хвилин.

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути