chrome firefox opera safari iexplorer

В Києві до 1025-річчя Хрещення Русі відкриється виставка «Скарби Святих Лавр України»

08 липня 2013 о 12:44

8 липня о 15.00 у Музеї історії Києва відкриється виставка «Скарби Святих Лавр України», присвячена 1025-річчю Хрещення Русі, повідомляє Урядовий портал...

На виставці представлено унікальні предмети трьох Лавр України: Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, Свято-Успенської Почаївської Лаври та Свято-Успенської Свято гірської Лаври. Ці монастирі є найбільшими духовними центрами України. Їх історія відбиває розвиток православної монастирської культури у центральному, західному та східному регіонах України. Сьогодні вони відомі на весь світ і продовжують розвиватися та укріплюватися, виконуючи свою духовну місію.

Експонати виставки, серед яких ікони, церковні книги, хрести-енколпіони, шати для ікон, потирі, кахлі, літографії, сувенірна продукція, висвітлюють загальну сутність і велич цих духовних осередків та особливості кожного храму та розповідають про життя трьох найбільших в Україні святинь через їх духовну діяльність.

Виставка «Скарби Святих Лавр України», приурочена до 1025-ліття Хрещення Київської Русі, триватиме до 15 серпня у Музейно-виставковому центрі «Музей історії Києва» (вул. Б. Хмельницького, 7).

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути