chrome firefox opera safari iexplorer

В Ужгороді відкрили тижневу школу іконопису

09 липня 2013 о 09:13

.Про це кореспондентові Укрінформу повідомив духівник Ужгородської богословської академії блаженного Теодора Ромжі ієромонах Юстин Русін.

«В Ужгороді з ініціативи монахів-капуцинів Стрітенського монастиря візантійського обряду відкрито першу на Закарпатті школу іконопису», — повідомив він.

Метою школи є вивчення та практикування іконопису. Програма ж курсу поєднує в собі ознайомлення з сакральними пам’ятками Закарпаття, теоретичні лекції з історії церковного мистецтва та візантійської традиції, тощо.

«Головне завдання, яке ми собі ставили, — щоб учасники школи усвідомили, що кожен з них є іконою Ісуса Христа та покликаний щодня відновлювати в собі цей образ. Тому програма включає не тільки здобуття технічних навиків іконописання, але половину всього часу присвячено духовним вправам,» — розповів Русін.

Заняття в школі триватимуть до 14 липня і включатимуть чотири рівні. Кожен учасник протягом цих семи днів буде писати ікону, а в останній день відбудеться вручення сертифікатів школи владикою Міланом (Шашіком), єпископом Мукачівським.

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути