chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні розпочинають святкування 1025-річчя Хрещення Русі

24 липня 2013 о 13:00

Сьогодні, 24 липня, в Києві розпочнуться церковні святкування 1025-ліття Хрещення Русі із літургії у новому Свято-Андріє-Володимирському храмі, та його освячення.

Про це повідомив речник УПЦ, протоієрей Георгій Коваленко.

За словами Георгія Коваленко, на урочистості приїдуть представники усіх 15 помісних православних церков світу, серед яких 9 є очільниками цих церков.

«До нас прибудуть глави олександрійської церкви, єрусалимської церви, руської церкви, грузинської церкви, сербської церкви, болгарської церкви, кіпрської церкви, польської церкви та американської церкви, – розповідає Коваленко. – Будуть представники Константинопольського патріархату, антиохійської церкви, румунської церкви, еладської, грецької церкви, албанської і церкви чеських земель і Словаччини».

Офіційне святкування із державними та церковними заходами щодо річниці Хрещення Київської Русі буде тривати з 24 по 28 липня.

Крім того, у суботу, 27 липня, на урочистий молебень на Володимирській гірці прибудуть голови різних держав.

«МЗС через свої дипустанови за кордоном передало запрошення від президента України Віктора Януковича і предстоятеля Української православної церкви митрополита Володимира на урочисті заходи в Києві главам низки держав і предстоятелям 15 помісних православних церков», – зазначив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

За інформацією ЗМІ, на святкування може приїхати і керівник «Газпрому» Олексій Міллер.

Саме через перебування на молебні високих гостей віруючі зможуть долучитися до заходу лише за спеціальними запрошеннями. При цьому речник УПЦ наголосив, що з події буде вестись трансляція двома всеукраїнськими телеканалами.

Наразі четверо президентів вже підтвердило свою присутність.

А греко-католики святкуватимуть хрещення Русі у серпні.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути