chrome firefox opera safari iexplorer

Київ буде епіцентром святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі

16 липня 2013 о 15:30

Святкування річниці хрещення Київської Русі у Києві відбудеться за участю президентів України, Білорусії та Росії, а також участь у святкових заходах візьмуть предстоятелі помісних церков, у тому числі з інших держав, та велика кількість паломників.

У програмі святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі у столиці відбудеться низка тематичних і культурно-мистецьких заходів:

У Музейно-виставковому центрі Музеї історії міста Києва триває виставка «Скарби Лавр України». Гості та мешканці столиці до 15 серпня мають нагоду побачити унікальні експозиції з трьох Лавр України: Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, Свято-Успенської Почаївської Лаври та Свято-Успенської Святогірської Лаври.
20 липня на Співочому полі Печерського ландшафтного парку відкриється тематична виставка квітів, яку доповнить фестиваль духовної християнської музики та співу за участю 10 хорових колективів церков різних конфесій.
23 липня за участю представників державної та міської влади, духовенства і науковців відбудеться засідання круглого столу з теми: «Роль християнства у житті українського народу».
27 липня на Хрещатику перед будівлею КМДА відбудеться святковий концерт за участю відомих гуртів.
28 липня на набережній Дніпра, поблизу Колони Магдебурзького права, проходитиме виставка Всеукраїнського бліц-конкурсу на визначення кращого ескізного проекту пам'ятного знака на честь 1025-річчя хрещення Київської Русі.
Також на киян та гостей столиці чекає святковий концентр і шоу, під час якого за допомогою сучасних спецефектів у 3D-форматі будуть відтворені сторінки історії українського народу та нашого міста.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути