chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві створять пам’ятний знак на честь 1025-річчя Хрещення Руси

30 липня 2013 о 10:30

Відбулося оголошення результатів Всеукраїнського бліц-конкурсу на визначення кращого ескізного проекту пам’ятного знака на честь 1025-річчя хрещення Київської Русі.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, за одностайним рішенням членів журі Першу премію було віддано проекту з міста Києва, виконаному авторським колективом «Архітектурне бюро Проценко» у складі: Ігор Проценко, Андрій Моложанов, Ірина Кріль, Анна Потапова, Микита Гусєв.
Другу премію отримав проект з міста Ірпінь. Автори проекту – студент Київського Національного університету будівництва і архітектури – архітектор Ярослав Макарчук та скульптор Артем Стрембіцький.
Третя премія дісталась проекту з міста Києва. Автор проекту – скульптор Ганна Кисельова, архітектори – Янош Віг, Тетяна Чорна (Архітектурне бюро «Я. Віг і партнери»).
Зауважимо, що загалом на конкурс було подано 21 роботу учасниками з різних міст України: Києва, Бердянська, Львова, Харкова, Одеси, Дніпропетровська та Донецька.
За результатами громадського голосування, що проходило на сайті Департаменту та його офіційній сторінці facebook, з 1498 голосів більшість (305) було віддано проекту, що отримав Першу премію від професійного Журі.
Вперше, з досвіду Департаменту містобудування та архітектури у проведенні громадського голосування, думка спеціалістів співпала з вподобаннями громадськості.
У прес-службі нагадали, що конкурс на створення пам’ятного знака на честь 1025-річчя хрещення Київської Русі на Набережному шосе було оголошено у квітні.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути