chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Тернополі — День жалоби за загиблими у ДТП на Хмельниччині

21 серпня 2013 о 09:42

У зв’язку з трагічною загибеллю тернополян в автокатастрофі 20 серпня 2013 року, міський голова Тернополя Сергій Надал підписав розпорядження про оголошення 21 серпня Днем жалоби в місті Тернополі.

Про це УНН повідомили у прес-службі міської ради.

Відтак, на установах, організаціях, адміністративних та відомчих будівлях в День жалоби будуть приспущені Державні прапори з траурною стрічною. Також у місті обмежать проведення масових та розважальних заходів.

Крім того, міський голова Тернополя звернувся до священнослужителів українських церков з проханням провести 21 серпня молебень за всіма загиблими в автокатастрофі.

Як повідомлялось, тернопільська облдержадміністрація створила комісію для розслідування обставин ДТП на Хмельниччині, в якій загинули 9 жителів Тернопільщини.

“Згідно з дорученням голови облдержадміністрації створено комісію для розслідування обставин ДТП, в яку потрапили жителі Тернопільщини”, — йдеться у повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, вчора поблизу с. Порохня Волочиського району на Хмельниччині сталася ДТП, в результаті якої загинуло дев’ятеро осіб. За попередніми даними, водій автомобіля вантажівки «МАЗ» виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з автомобілем «Volkswagen», внаслідок чого водій автівки та восьмеро його пасажирів загинули.

За вказаним фактом слідчим управлінням УМВС України в області розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб).

Розділи: Суспільство

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути