chrome firefox opera safari iexplorer

Бориспіль очікує 27 тисяч хасидів на чартерах

30 серпня 2013 о 11:02

Міжнародний аеропорт «Бориспіль» у Києві очікує 139 чартерних авіарейсів із паломниками-хасидами з 1 по 11 вересня, повідомляє ВВС Україна.

Як повідомила речниця летовища Оксана Ожигова, аеропорт має намір прийняти приблизно 14 тисяч паломників і відправити ще 13,6 тисячі.

Вона також зазначила, що багато хасидів користуватимуться регулярними авіарейсами.

Ізраїль раніше прогнозував паломництво приблизно 30 тисяч хасидів до Умані для традиційне святкування нового року за іудейським календарем.

Новий 5774-й єврейський новий рік, або Рош-ха-Шана, цього року святкуватимуть 4-6 вересня. В Умані, куди щороку приїздять хасиди з усього світу, похований цадик Рабі Нахман — засновник течії брацлавського хасидизму.

Розділи: Суспільство

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути