chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві стартує Ukrainian Fashion Week

09 жовтня 2013 о 16:23

У столичному музейному комплексі Мистецький арсенал сьогодні відкривається 33-тий Український тиждень моди. З 9 по 13 жовтня тут будуть представлені 40 колекцій, створених 48 дизайнерами з України, Грузії, Росії, Казахстану, Індії і Великобританії.

У перший день відбудуться покази колекцій сезону весна- літо'2014 від Лілії Пустовіт, Вікторії Гресь, Автанділа Цквітінідзе, Олени Буреніної, Віктора Анісімова та Олени Пржонської. Завершиться перший день UFW спецпроектом лідера групи "ВВ " Олега Скрипки — на підтримку нового альбому відомий музикант створив невелику колекцію чоловічого одягу. За словами самого Скрипки, одяг розрахований на просунутих українських рокерів.

У четвер пройдуть покази Анни Бублик, Олексія Залевського та Світлани Бевзи, у п'ятницю — Лілії Літковської та Христини Бобкової.

У програмі Fresh Fashion, яка була заснована для підтримки «нової хвилі» модельєрів, заявлені дизайнери з Великобританії, Казахстану, Грузії та України. Також п'ятеро дизайнерів покажуть свої колекції в рамках проекту New Names.

Офіційною програмою Ukrainian Fashion Week заплановано велику кількість внеподіумних заходів — 15 подій різного формату: художні інсталяції, презентації, Відеопроекти, фестиваль модного кіно, лекції та неформатні покази.

Завершувати UFW буде показ дизайнера з Індії — JJ VALAIA. Учасник Тижня моди в Делі, улюблений дизайнер зірок Боллівуду, чий бренд, який представлятиме в Україні яскраву моду Індії, налічує більше 20 років. В основі творчості дизайнера — данина національним традиціям. JJ VALAIA називають послом Crystal giant Swarovski, завдяки вишуканому вмінню прикрашати одяг всесвітньо відомими кристалами.

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути