chrome firefox opera safari iexplorer

На книжковому форумі в Алушті представляють відроджений літературний альманах «Крим»

07 листопада 2013 о 12:20

На I Міжнародному кримському книжковому форумі буде представлений відроджений після припинення його виходу в 1962 році літературний альманах «Крим».

Про це кореспондента Укрінформу повідомили в Республіканському комітеті АРК з інформації.

«Особливість журналу „Крим“ полягає в тому, що твори поетів і прозаїків публікуються в ньому українською, російською та кримськотатарською мовами. Крім того, кожен номер журналу містить додаток з творами публіцистів-початківців», — цитує Рескомінформ головного редактора журналу письменника Валерія Басирова.

Альманах «Крим» продовжує традиції того літературно-художнього альманаху «Крим», що виходив з 1948 по 1962 рік. За ці роки у світ вийшов 31 номер. Головною метою журналу є об'єднання навколо себе цінителів літератури усіх національностей.

Серед тих, хто публікувався і підтримував цей альманах, були Петро Павленко, Борис Серман, Сергій Сергєєв-Ценський і цілий ряд видатних літераторів того часу.

Міжнародний Кримський книжковий форум пройде в Алушті 8-9 листопада.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Новини культури

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути