chrome firefox opera safari iexplorer

Крим став «найперспективнішим курортом» планети

04 грудня 2012 о 12:03

За версією журналу National Geographic, кримський півострів очолив двадцятку місць на планеті, які треба обов'язково відвідати у 2013 році.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства курортів і туризму АРК, передає УКРІНФОРМ.

«Кримський півострів з його чутливо вигнутим Чорноморським узбережжям – рай класу французької Рів'єри, але значно дешевший. 300 днів у році тут тепло і сонячно», — зазначають автори рейтингу і рекомендують відвідати півострів з травня по жовтень, зупинятися у готелях на південному березі, а також спробувати страви традиційної кримськотатарської кухні.

У редакції журналу зазначають, що Крим — це улюблене місце відпочинку російських царів і радянських вождів, це місце з багатою історією, культурою та унікальною природою.

National Geographic (National Geographic Magazine) — офіційне видання Національного географічного товариства, засноване у жовтні 1888 року. Журнал видається у кількох країнах різними мовами і спеціалізується на статтях про географію, природу, історію, науку і культуру. Матеріали забезпечуються великою кількістю фотографій.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути