chrome firefox opera safari iexplorer

До новорічних свят квитки на поїзди подорожчають на 10%

12 листопада 2013 о 14:05

В ж / д касах готуються до новорічного ажіотажу . Вже завтра , з 8 ранку , розпочнеться продаж квитків на святкові дні ( за 45 діб ) — 27 грудня, у четвер купимо на 28- е і т. д., повідомляють Вести.

Квитки на дати з 25 по 30 грудня традиційно подорожчають приблизно на 10 % (залежно від класу вагона , напрямки і т. д. Тимчасове подорожчання відбувається щорічно : перед Новим роком , на травневі свята і в сезон літніх відпусток ) . Цікаво , що один день у році проїзні документи на поїзди дешевшають на цілих 30 % — це 31 грудня. А вже 1 січня їх можна купити за звичною ціною. Наступна хвиля здешевлення (майже на 10%) буде з 21 по 31 січня — коли після закінчення свят попит на ж / д квитки падає.

Найпопулярнішими залишаються потяги, що курсують в Ужгород і Львів . Вони продаються дуже швидко: так , на 25 грудня на один з потягів до Франківська ми побачили 10 купейних квитків , а через 10 хвилин — всього один. У прес -службі « Укрзалізниці » кажуть , що в міру необхідності будуть додавати вагони , щоб квитків вистачило всім.

Розділи: Суспільство

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути