chrome firefox opera safari iexplorer

Для жінок недосипання небезпечніше, ніж для чоловіків

21 листопада 2013 о 09:36

Жінки страждають від недосипання частіше, ніж чоловіки. Такої думки дотримуються вчені Університету Дьюка (США) і Університету Калгарі (Канада), повідомляють іноземні ЗМІ.

Жінки і чоловіки по-різному справляються з нестачею сну. У ході дослідження фахівці проаналізували стан більше двох сотень чоловіків і жінок середнього віку (показники здоров'я у всіх були в нормі). З'ясувалося, що у 40% є труднощі на стадії засипання — їм було потрібно близько півгодини на те, щоб остаточно заснути. Ця ж категорія досліджуваних частіше прокидалася вночі.

Виявилося, що порушення режиму сну особливо небезпечно для жінок : у них помітно збільшується ризик серцево- судинних захворювань і виникнення діабету другого типу, зазначає директор Центру вивчення сну і людської поведінки при Університеті Калгарі Чарльз Семюел.

3 травня

Інші дати
Народився Микола Яковченко
(1900, м. Прилуки, Чернігівська область – 1974) - український актор театру та кіно. З 1928 року грав на сцені Київського театра імені Івана Франка. Головні ролі - Бублик, Довгоносик («Платон Кречет», «В степах України»), Пеньйонжка («Мартин Боруля»), Лящ («Останні»), Оверко («Фараони»), Распер («Ділок») та інші.
Розгорнути