chrome firefox opera safari iexplorer

Україна уклала угоду про спільний авіапростір з ЄС

28 листопада 2013 о 18:34

Україна та Європейський Союз сьогодні парафували угоду про спільний авіапростір на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі. Це означає значне зниження цін на авіаквитки. Щоправда, станеться це не раніше ніж через рік

Віце-президент Європейської комісії Сійм Каллас заявив, що «досягнута сьогодні у Вільнюсі угода дозволить Україні та ЄС стати партнерами в авіації через поступову інтеграцію ринків».

Сьогоднішня угода передбачає, що Україна на загальних підставах доєднається до ініціативи «Відкрите небо», що передбачає спільні для усієї Європи правила комерційних авіаперевезень. Раніше, через блокування цієї угоди з боку українського уряду, європейські авіакомпанії, зокрема, бюджетні авіаперевізники (лоукости), стримували свій розвиток в Україні, що призводило до невиправдано високих цін на авіаквитки.

Втім, безпосередній ефект від підписаної нині угоди українці зможуть відчути не раніше літнього сезону 2015 року, коли всі авіакомпанії ЄС зможуть виконувати прямі польоти в Україну з будь-якої точки ЄС. Те ж саме стосується і українських авіакомпаній.

Скасування обмежень на кількість авіарейсів, які існують зараз, як очікують, призведе до посилення конкуренції між авіакомпаніями і, відповідно, значного зниження цін на авіаквитки.

Нагадаємо, що переговори з укладення угоди між Україною і ЄС про спільний авіаційний простір почалися в грудні 2007 року.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Некатегоризовано

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути