chrome firefox opera safari iexplorer

Янукович «обурений» силовим розгоном Майдану

30 листопада 2013 о 20:39

Президент Віктор Янукович «обурений» силовим розгоном мирного мітингу на Майдані Незалежності, який відбувся о четвертій ранку 30 листопада.

Про це йдеться у його зверненні до українського народу, розміщеному на офіційному сайті.

«Я глибоко обурений тими подіями, які відбулися вночі на Майдані Незалежності. Я засуджую дії, які призвели до силового протистояння та страждань людей», — заявив Янукович.

Як відомо, 30 листопада, близько 4-ї ранку, «Беркут» силою розігнав Майдан Незалежності від мітингувальників. Було затримано 35 осіб.

За медичною допомогою звернулися 35 осіб. 7 з них госпіталізували.

Серед постраждалих – двоє громадян Польщі.

Міністерство закордонних справ Польщі викликало на розмову до себе в неділю, 1 грудня, посла України для пояснень в справі останніх подій в Києві.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути