chrome firefox opera safari iexplorer

З Майдану виганяють продавців української символіки

17 липня 2012 о 09:28

КМДА не надає дозвіл торгівцям на продаж національної символіки, української літератури, музики тощо на Майдані Незалежності, мотивуючи свою заборону не естетичним виглядом яток та відсутністю конструктивних пропозицій від продавців.

Про це повідомила Профспілка працівників незалежної преси, які звернулись до голови комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця з проханням посприяти оформленню відповідних дозвільних документів.

«Продаж національної символіки та українських книжок на Майдані були першою формальною ознакою незалежності України, тому що тільки там можна було дістати ці товари. Спроба «зачистити» цю торгівлю категорично не сприйматиметься киянами», — зазначив О. Бригинець.

Депутат розповів, що організація підпорядковується ГУ внутрішньої торгівлі та побутового обслуговування населення, яке надає дозвіл на сезонну торгівлю терміном на 6 місяців. Але цього дозволу організація не отримала. Управління мотивує це тим, що «головний майдан столиці — не місце для функціонування об’єктів торгівлі, які не відповідають вимогам сьогодення та не мають естетичного вигляду». За словами ж працівників вони не одноразово вдосконалювали вигляд робочих місць.

Голова комісії звернувся до голови КМДА О. Попова з проханням надати можливість працівникам якнайшвидше оформити дозвільні документи.

«Я закликаю О. Попова сприяти вирішенню цього питання, сподіваючись, що тиск на розповсюджувачів патріотичних символів на Майдані здійснюється не за вказівкою перших осіб міста чи держави, а через неусвідомлення ситуації кимсь із дрібних київських чиновників», — наголосив О. Бригинець.

Організація розповсюджувачів української символіки, літератури, музики займає місця на Майдані Незалежності з 1989 року.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути