chrome firefox opera safari iexplorer

«Яндекс» розробив робота, що уміє писати вірші

08 грудня 2013 о 10:00

Інтернет-компанія «Яндекс» розробила робота, що пише вірші на основі текстів пошукових запитів.

Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на офіційний блог компанії.
«Робота було розроблено одним із співробітників аналітичного відділу компанії на основі раніше створеного „Яндексом“ лінгвістичного алгоритму. Алгоритм, що використовувся для створення робота-поета, визначає віршований розмір тієї чи іншої фрази по чергуванню в ній наголошених і ненаголошених складів», -зазначається у повідомленні.

З часом поетичні навички робота удосконалювалися. Спочатку ним була освоєна «онєгінська строфа», потім форма сонета і навіть хокку. Приміром, фрагмент, складений роботом у дусі пушкінського «Євгена Онєгіна», виглядає так: «Педаль эффектов для вокала/Продажа мини-тракторов/Рецепт ленивых голубцов/С Урала или из Урала».

Твори автопоета «Яндекс» обіцяє публікувати на своїй сторінці в Facebook.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Суспільство

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути