chrome firefox opera safari iexplorer

Проти активістів Євромайданів порушено понад 10 кримінальних справ

18 грудня 2013 о 12:48

За даними ініціативи «Євромайдан SOS», кримінальні справи порушено у Львові, Луцьку, Чернігові, Черкасах та інших містах.
Проти активістів Євромайданів порушено не менше 11 кримінальних справ

Проти активістів Євромайданів по всій Україні порушено як мінімум 11 кримінальних справ. Про це в ефірі 5 каналу повідомила активістка ініціативи «Євромайдан SOS» Ірина Мухіна, повідомляє прес-служба телеканалу.

«Це дуже масова ситуація станом на сьогодні по Україні і в основному це особи, які брали активну участь у місцевих майданах. За різними статтями Кримінального кодексу проти активістів було порушено кримінальні справи у Львові, Луцьку, Чернігові, Черкасах тощо. Точну кількість наразі встановити складно, але за даними „Євромайдан SOS“ можна говорити про як мінімум 11 кримінальних справ», — заявила Мухіна.

Нагадаємо, зокрема, 17 грудня Луцький районний суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для активістки луцького Євромайдану Майї Москвич. Її зобов'язали протягом двох місяців не виїжджати за межі Волинської області, не з'являтися на Театральній площі обласного центру (Євромайдан у Луцьку — ред.) і носити електронний засіб контролю — браслет.

Джерело: ZN.UA
Розділи: Суспільство

8 травня

Інші дати
Микола Козловський
1921 –  український майстер фотографічних справ. Лауреат Шевченківської премії за фотоальбом «Києве мій».  
Розгорнути
Народився Данило Лідер
(1917, с. Вікторівка, Росія - 2002) - художник театру, педагог. Народний художник України. Серед найвідоміших робіт: оформлення вистав "Ярослав Мудрий" І. Кочерги, "Король Лір" В. Шекспіра, "Дядя Ваня" А. Чехова, "Візит старої дами" Ф. Дюрренматта, "Тев'є-Тевель" за Шолом Алейхемом.
Розгорнути
Народилася Надія Кибальчич
(1878, с. Ясногород Житомирської обл. - 1914) - українська письменниця, перекладачка. Автор книжок "Поезії", "Дитячі оповідання", "Малий Ніно", "Спогади кота Сивка" та ін.
Розгорнути
Народився Василь Вовк-Карачевський
(1834, с. Дуболучівка Чернігівської обл. - 1893) - український громадсько-культурний діяч, публіцист, перекладач, Автор публіцистичних сатей, історичних досліджень ("Канів і його коротка історія"), перекладів праць М. Костомарова, М. Дашкевича, В. Антоновича.
Розгорнути