chrome firefox opera safari iexplorer

Як влада «кидає» молодих журналістів

25 лютого 2011 о 11:02

16 вересня 2009 року Міністерством України у справах сім‘ї, молоді та спорту серед представників центральних та регіональних засобів масової інформації, які працюють над висвітленням перспектив розвитку молодіжної політики в державі, було оголошено конкурс «Молодь – майбутнє України».

5 серпня 2010 року конкурс було успішно звершено і визначено переможців. За результатами оцінки конкурсних робіт у 5 номінаціях переможцями були визнані четверо журналістів. В одній з номінацій перемогу розділили двоє учасників, а у трьох номінаціях взагалі найкращою виявилася одна й та сама учасниця.

Відповідно до п.6.3 Положення про проведення щорічного конкурсу серед представників засобів масової інформації «Молодь – майбутнє України», затвердженого наказом Міністерства України у справах сім‘ї, молоді та спорту №2367 від 03.07.2009 року, переможців конкурсу Мінсім‘ямолодьспорт планувало відзначити грошовими преміями, дипломами та спеціальними призами.

Проте нагородження переможців відкладалося наступні п‘ять місяців, а 31 грудня 2010 року результати зазначеного конкурсу були взагалі скасовані. 

Підстава — наказ Мінсім‘ямолодьспорт №4735, відповідно до якого Міністерство юстиції України, перевіряючи накази Мінсім‘ямолодьспорту, знайшло «….невідповідність Положення про проведенні щорічного конкурсу серед представників ЗМІ «Молодь – майбутнє України» законодавству України та наявність у документі норм, що зачіпають права й законні інтереси громадян».

Таким чином конкурс, який мав на меті «…стимулювати у мас-медіа інтерес до питань реалізації молодіжної політики, пошуку талановитих журналістів і залучення їх до співпраці з Міністерством…» виявився імітацією активної роботи, з одного боку, і дарма витраченим часом з боку журналістів.

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко направив депутатський запит Прем’єр-міністру України з проханням розглянути дані факти, дати їм відповідну оцінку та забезпечити реалізацію прав представників ЗМІ на отримання належної винагороди.

«Рідна країна»

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути