chrome firefox opera safari iexplorer

Ближчим часом почнеться формування нової Нацради з питань телебачення і радіомовлення

25 лютого 2014 о 12:52

Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов написав заяву про звільнення «за власним бажанням».

Про це повідомив Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.

Також «у зв’язку з процесами перезавантаження системи влади в Україні та у зв’язку з виходом на пенсію» написав заяву про звільнення з посади члена Нацради і Микола Фартушний.

Микола Томенко говорить, що це цілком логічний і цивілізований крок з боку представників Нацради, оскільки цілком очевидно, що принципи діяльності нинішнього складу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, м’яко кажучи, не були адекватними і такими, що спрямовані на розбудову та захист українського інформаційного простору.

Стосовно інших членів Нацради, то Голова парламентського Комітету висловив сподівання, що вони так само розуміють, що під час розгляду звіту Нацради Комітет з питань свободи слова та інформації та Верховна Рада налаштовані на ухвалення рішення про висловлення недовіри цьому органу.

Він нагадав, що ще в минулому році профільний Комітет висловлював недовіру Нацраді, однак парламентська більшість відмовилася приймати її відставку.

Також Микола Томенко нагадав, що серед нинішніх членів Нацради є ті, проти яких раніше були відкриті кримінальні справи. Тому він переконаний, що зміна складу Нацради з питань телебачення і радіомовлення пройде достатньо швидко.

Водночас, Микола Томенко поінформував, що мав зустріч із представниками медіаспільности та громадськості у Національній спілці журналістів, де попросив їх максимально долучитися до формування нового складу Нацради.

Він вважає, що до складу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення не повинні входити депутати, чиновники, працівники апаратів партій чи лобісти великих медіахолдингів. «Це мусять бути авторитетні незалежні люди, що мають досвід роботи і повагу в медіасередовищі», – наголосив Голова Комітету.

Джерело: tomenko.ua
Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути