chrome firefox opera safari iexplorer

ЮНЕСКО направить в Україну «захисника кримських цінностей»

06 квітня 2014 о 20:34

Україна отримала підтримку ЮНЕСКО в питанні захисту її культурних цінностей у зв'язку з анексією Криму.

Про це повідомив міністр культури України Євген Нищук після зустрічі з генеральним секретарем ЮНЕСКО в Парижі.

«Я зустрівся з (генсеком ЮНЕСКО) Іриною Боковою, яка з розумінням поставилася до стурбованості українського уряду про захист культурних цінностей та пам'яток в Криму», — зазначив Нищук.

За його словами, Україна «отримала підтримку ЮНЕСКО ... в частині прийняття резолюцій про захист українських культурних цінностей і готовність до посередництва у вирішенні проблемних питань між Україною і РФ».

Також Нищук повідомив, що 22-23 квітня Бокова приїде в Київ для обговорення питань захисту в Україні пам'яток всесвітньої спадщини.

Раніше Мінкульт обіцяв зберегти експонати раритетів в заповіднику «Херсонес Таврійський», через що звернувся за допомогою до ЮНЕСКО.

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути