chrome firefox opera safari iexplorer

Найкращі поєднання спецій та продуктів

10 квітня 2014 о 10:48

Для того, щоб страва набула неповторного смаку слід знати, яка спеція може вам допомогти. Детальніше про найкращі поєднання спецій та продуктів читайте у «Країні здоров’я».

Часто гарніри, які ми вживаємо, можуть здаватись занадто сухими та не цікавими за смаком. Позбутись від такої проблеми можна за допомогою спецій. Так, до рису добре підійде імбир, чілі, куркума, гірчиця, гвоздика тощо. До гречки — перець, куркума, чорна гірчиця, карі та кріп. До пшениці — чілі, імбир, карі та кардамон.

Овочі також набудуть дещо іншого смаку у поєднанні з спеціями. Так, картопля буде добре смакувати з чорним перцем, чілі, мускатним горіхом та карі. Огірок — з мускатним горіхом, перцем та імбирем. Помідори — з чілі, перцем, куркумою чи гвоздикою.

Не варто забувати і про солодкі страви, які в поєднанні з спеціями стануть лише смачнішими. Смак цукру здатні підсилити м’ята, ванілін, кардамон та мускатний горіх. Смак полуниці виділить кумин та імбир.

Смак молочних продуктів збагатить мускатний горіх, кмин та кардамон.

3 травня

Інші дати
Народився Микола Яковченко
(1900, м. Прилуки, Чернігівська область – 1974) - український актор театру та кіно. З 1928 року грав на сцені Київського театра імені Івана Франка. Головні ролі - Бублик, Довгоносик («Платон Кречет», «В степах України»), Пеньйонжка («Мартин Боруля»), Лящ («Останні»), Оверко («Фараони»), Распер («Ділок») та інші.
Розгорнути