chrome firefox opera safari iexplorer

Нацгвардія України воюватиме під захистом Архангела Михаїла

13 травня 2014 о 11:08

Національна гвардія України отримала нову символіку. В.о. Президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов підписав Указ №464/2014 про символіку Національної гвардії України, повідомляє прес-служба Глави держави. 

Головним елементом нового «оберегу» гвардійців стала фігура Архангела Михаїла, якого вважають захисником Києва. Він зображений традиційно зі щитом та мечем. Також на гербі Нацгвардії є Український Герб та стилізований гаматичний хрест.

Нагадаємо, 13 березня поточного року Верховна Рада прийняла Закон «Про Національну гвардію України». Відповідно до прийнятого Закону, Національна гвардія України є військовим формуванням з правоохоронними функціями, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ України і призначено для виконання завдань із захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорони громадського порядку та забезпечення громадської безпеки.

Також у взаємодії з правоохоронними органами вона забезпечує державну безпеку і захист державного кордону, припинення терористичної діяльності, діяльності незаконних воєнізованих або збройних формувань (груп), терористичних організацій, організованих груп та злочинних організацій.

При цьому Національна гвардія України бере участь відповідно до закону у взаємодії зі Збройними Силами України у відсічі збройній агресії проти України та ліквідації збройного конфлікту шляхом ведення воєнних (бойових) дій, а також у виконанні завдань територіальної оборони.

Джерело: i-vin.info
Розділи: Суспільство

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути