chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні православні святкують Вознесіння Господнє

29 травня 2014 о 09:42

У четвер, 29 травня, на сороковий день після Великодня, православні християни відзначають одне з головних церковних свят — Вознесіння Господнє, повідомляє УНН.

Саме свято Вознесіння припадає на четвер шостого тижня після Великодня.

За переказами, через 40 днів після свого воскресіння Ісус Христос востаннє явився своїм апостолам, пообіцявши їм швидке послання Святого Духа. Свідками Вознесіння Христа стали його учні, яких він проводив до Віфанії. Нагодувавши їх хлібом, він благословив своїх учнів і вознісся над ними в небо. Про це диво апостоли розповіли всім людям, повернувшись до Єрусалиму.

Цією подією завершилося земне служіння Ісуса Христа, який у своїй особі підніс людську природу до престолу Бога-Отця і таким чином підготував її до прийняття святого Духа.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути