chrome firefox opera safari iexplorer

Майже половина молоді хоче виїхати з України назавжди

11 березня 2011 о 10:08

Згідно з даними дослідження Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка», проведеного 2010 року, 49% опитаних молодих людей до 30 років заявили, що хочуть виїхати з України на постійне місце проживання.

Трохи менше – 47% виїхали б з метою працевлаштування.

Ще кілька років тому українці їхали за кордон, аби заробити на освіту дітей чи на відкриття бізнесу, нині ситуація змінилася, і люди дедалі частіше говорять про виїзд на постійно, каже керівник Західноукраїнського центру «Жіночі перспективи» Любов Максимович.

Україну очікує ще одна хвиля, але не заробітчанства, а прямої еміграції, з метою покинути країну і забрати своїх рідних.

«Ми вже бачимо перші прояви того, як люди виїздять. Вони не їдуть заробляти, як є часто, і серед них найкращі люди, що могли би працювати в Україні, вони їдуть з метою – виїхати», — каже експерт Центру Марта Чумало.

Нагадаємо, за даними Світового Банку, Україна знаходиться на 5 місці в світі з міграції та на 11 з імміграції. Так, за кордоном знаходиться понад 6 мільйонів українців, які виїхали у різні роки.

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути