chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко підтримує ідею увіковічення пам’яті Леоніда Бикова на Донеччині

15 серпня 2014 о 13:04

Радник Президента з гуманітарних питань, народний депутат Микола Томенко вважає, що український актор, режисер і сценарист Леонід Биков заслуговує бути увіковіченим на своїй малій Батьківщині – Донеччині. 

Про це він написав на своїй сторінці Facebook: «Щойно прочитав про дискусію серед громадськості звільнених міст Донбасу про долю майбутніх пам’ятників на місці Леніних. В Краматорську пропонують увіковічити Леоніда Бикова. Вважаю, що така ідея має право на реалізацію. Як відомо, Биков народився в с. Знаменське Слов’янського району Донецької області в 1928 році, а школу закінчив у Краматорську. Саме тут вперше почав свою акторську діяльність. 
Свій патріотизм і любов до України він всіляко намагався підкреслити у фільмах, що знімав. « Как вы не заметили? Мы ж сегодня над моей Украиной дрались...А воздух? Другой. А небо? Голубее. А земля — зеленее.» – з фільму " В бій ідуть тільки «старики»». 

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути